Prirodno, jednostavno &

nežno

Dr. Bach je tvrdio da je „bolest ustvari posledica sukoba između namere duše sa jedne strane i percepcije i delovanja osobe sa druge“. Taj unutrašnji rat vodi emotivnoj neravnoteži i energetskoj blokadi, što je pravi uzrok fizičke bolesti. Dakle, verovao je da je fizička bolest  posledica unutrašnje disharmonije, kada živimo život koji je suprotan našem unutrašnjem biću, kada nismo u harmoniji sa svojom okolinom, kada negujemo osobine, emocije, stavove koji nam predstavljaju problem.

 

Broj preparata je KONAČAN i ima ih ukupno 38 i RR (Rescue Formula) kao 39. Ovi preparati pokrivaju sva mentalna i emotivna stanja ljudskog bića. Svi preparati su biljnog porekla, osim jednog, a to je Rock Water što je izvorska voda.

 

Dr. Bach je napravio preparate koji neguju pozitivne osobine – Ljubav, Saosećanje, Duševni mir, Toleranciju, Opraštanje, Hrabrost, Poniznost, Postojanost ... i koji nam pomažu da prevaziđemo prepreke ka harmoniji – Posesivnost, Sebičnost, Strah, Ljubomoru, Nedostatak volje, Nestrpljivost, Ravnodušnost, Pesimizam, Depresiju, Tugu ...

 

Kako rade esencije? Kako cvetni preparati mogu lečiti emocije? Objašnjenja su se menjala tokom vremena, korišćene su različite metafore. U svojim ranim radovima Dr. Bach je koristio metaforu vibracija i govorio o simpatičkim vibracijama između određenih biljaka i određenih stanja svesti. Danas mnogi govore o preparatima kao „energetskoj medicini“, odnosno da preparati rade na nivou energije. Dok je završavao svoj rad Dr. Bach je rekao da ne oseća potrebu da govori o vibracijama, da to nije u suštini uopšte bitno, ono što je važno je da ovaj sistem funkcioniše i treba da ga sačuvamo čistim, onakvim kakav jeste – Bogom dat, oslobođen nauke, bez teorija, jer je u Prirodi sve jednostavno.

Sistem Bahovih cvetnih esencija poseduje neke velike prednosti u odnosu na neke druge:

Prvo – Svi preparati su proizvod divnih cvetova, biljaka,  drveća , odnosno Prirode koja nas okružuje; nijedan od njih nije otrovan, niti može biti škodljiv, koju god količinu da unesemo

Drugo – Ima ih samo 38, što znači da nije teško pronaći pravi preparat

Treće – metod odabira preparata je za većinu ljudi jednostavan za razumevanje

PARAGRAF 1.png

Otklonite psiho-emotivne

blokade

Bahove cvetne esencije su preparati koji se koriste u medicinskom sistemu dr.Edwarda Bacha koji ima holistički pristup jer posmatra i tretira osobu sveobuhvatno, kako kroz emotivna i mentalna stanja tako i kroz fizičke manifestacije koje su posledica ili ogledalo  unutrašnje neravnoteže.

Spada u komplementarnu metodu, može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim vidovima tretmana i  metodama lečenja, ne ometajući i ne umanjujući njihovo dejstvo, niti će drugi preparati ometati dejstvo Bahovih kapi. Cvetne esencije su napravljene od cvetova biljaka koje nisu otrovne i rastu u pojasu kontinentalne klime, dakle i kod nas. Nemaju uzgrednih neželjenih dejstava, ne izazivaju zavisnost, mogu se koristiti bez bojazni od predoziranja. Namenjene su svim osobama bez obzira na uzrast i pol. Zbog blagodetnih karakteristika mogu ih koristiti i najosetljiviji delovi populacije kao što su trudnice, porodilje, dojilje, novorođenčad, bebe, mala deca, kao i bolešću iscrpljene osobe.

Osnovni razlog zašto se koriste ove esencije je negovanje našeg emotivnog zdravlja i oslobađanje od posledica preživljenih stresnih i traumatičnih iskustava. Bahovim cvetnim esencijama ili popularno Bahovim kapima, možemo tretirati sva negativna emotivna i mentalna stanja od svakodnevnih do dugotrajnih, hroničnih. Njima možemo otkloniti blokade zbog kojih se osećamo nezadovoljno i reagujemo neadekvatno. Uz pomoć Bahovih kapi možemo da postignemo emotivnu i mentalnu ravnotežu i prevaziđemo prepreke kao što su:

 • stalno odlaganje obaveza,

 • obećavanje i neispunjavanje obećanog,

 • umor i iscrpljenost i pre započinjanja aktivnosti,

 • nedostatak ili gubitak motivacije,

 • nemogućnost fokusiranja na zadatak, gubitak pažnje i dekoncentrisanost,

 • nervoza, nestrpljenje, preosetljivost, razdražljivost,

 • strahovi, stres, bes, briga, nezadovoljstvo,

 • nesigurnost, pesimizam, iscrpljenost, lenjost.

Pomažu nam da razvijemo pozitivne kvalitete, upoznamo svoju pravu prirodu, razvijemo svoje potencijale i pretvorimo ih u kapacitete (vrline, sposobnosti, veštine i znanje).

Zbog svojih karakteristika i polja delovanja, mogu ih koristiti svi. U svetu su u upotrebi više od 80 godina, a brojna klinička ispitivanja koja su sprovedena nam dozvoljavaju da sa sigurnošću tvrdimo da su:

 • potpuno bezbedne za korišćenje

 • da nemaju kontraindikacija

 • ne možemo se predozirati njihovom upotrebom

 • ne mogu izazvati nikakvu neželjenu reakciju, netolerancije ili pak navikavanja

 • primena kapi ne isključuje korišćenje drugih vrsta medikamenata i tretmana.

Današnja svakodnevnica nosi niz izazova i prepreka. Može doći do gubljenja samopouzdanja, demotivisanosti, strahova, demoralisanosti, malodušnosti, nervoze, pravljenja grešaka, brzopletosti, sklonosti ka odustajanju, napetosti... što dovodi do blokada. Blokade se manifestuju besom, stidom, osećanjem krivice, strahom... čime se doprinosi da situacija za osobu postaje nerešiva, teško podnošljiva ili neuspešna.

Bahove cvetne esencije mogu pomoći u otklanjanju blokada, kako negativnih emocija tako i iracionalnih, negativnih stavova i omogućavaju da osoba razvije sposobnost da oseti spokoj, optimizam, poverenje, strpljenje, odlučnost, samopouzdanje, odgovornost, fleksibilnost..

11.jpg
3243b1dc514753ca5774f8d773ef6ca9.png
7. Grupa Preparata

Razgovor sa Praktičarem-Intervju...

Najbolji put u isceljenje

​I ako metoda Dr. Edwarda Bacha može da bude i opcija samopomoći, ipak postoje situacije, stanja i trenuci u životu koji zbog svoje kompleksnosti i težine zahtevaju dublji, adekvatniji i pre svega stručni pristup. U radu sa Vašim izabranim praktičarem, kroz Intervju, jednostavnije i efikasnije ćete moći da dodjete do rešenje, a istovremeno i da sagledate "problem" iz potpuno druge perspektive. Holizam na prvom mestu, Neophodna Stručnost, te iskustvo, ključni su faktori koji čine da je rad sa Bahovim praktičarem najbolji put u Isceljenje.

Registrovani & Sertifikovani Bahovi Praktičari

 

Izaberite svog terapeuta Konsultacija: 1.5-2 hours

 • Vesna Stojanović

 • Mr.Ph. Irena Brdarić Stojanović

 • Dr. Vesna Krdžalić

 • Svetlana Pejin

 • Dr. Nađa Stupar