1. Da li postoje kontraindikacije prilikom korišćenja Bahovih kapi?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Dejan Milosavljević

Bahove kapi nemaju kontraindikacije. Mogu ih koristiti i bebe, trudnice, dojilje, stari i bolesni ljudi... Međutim, s obzirom da Bahove kapi u sebi sadrže alkohol, iako je njegova količina veoma mala, bitno je da o tome obavestimo klijente. Lečenim alkoholičarima je, npr zabranjeno konzumiranje čak i minimalnih količina alkohola. U tim specifičnim slučajevima moguće je koristiti Bahove kapi na bazi glicerina, kojih takođe ima u prodaji.

2. Nakon koliko vremena uzimanja Bahovih kapi mogu da očekujem poboljšanje?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Dejan Milosavljević

Bahove kapi deluju vrlo brzo, kada se radi o akutnim situacijama koje nisu ukorenjene u dugotrajnim disbalansima. Npr. Ako ste umorni nakon celodnevnog rada i uzmete esenciju Masline, vrlo brzo ćete osetiti poboljšanje. Takođe Rescue formula u situacijama u kojima je indikovana vrlo brzo daje izuzetne rezultate. U slučajevima kada se uočeni problem duže ispoljava, ili kada postoji suštinska neravnoteža, potrebno je više vremena. Kako smo svi različiti, teško je uopštavati, ali nepisano pravilo kaže da bi trebalo primetiti određeno poboljšanje nakon, otprilike, tri – četiri nedelje, ukoliko kapi redovno koristite.

3. Koji je pravilan način čuvanja Bahovih kapi?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Aleksandra Radić

Za razliku od homeopatskih preparata, za čije čuvanje postoje određena pravila, za čuvanje Bahovih kapi ne postoje nikakva pravila. Bahove kapi nisu osetljive na spoljne uticaje (zračenja, mirise, svetlost...).   

4. Koliko dugo moram koristiti kapi?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Dr. Vesna Krdžalić

Korištenje kapi nije fiksno određeno vremenski. Svaka osoba je jedinstvena i koristiće kapi onoliko dugo dok ne bude zadovoljna postignutim rezultatima. Nekada je to par mjeseci, a ako se radi o ozbiljnijim i dugogodišnjim problemima može i duže.

5. Kako da znam kada ću koristiti Rescue formulu, a kada ličnu kombinaciju Bahovih kapi?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Aleksandra Radić

Možemo reći da je Rescue formula sredstvo za prvu pomoć i način da prebrodimo neposredne efekte krize. Omogućava telu da odmah počne sopstveni proces isceljenja.

On nije rešenje za sve, naprotiv – ako uvidimo da za njim posežemo prečesto, to je znak da bismo mogli da se zapitamo – zašto smo stalno u krizi.

Takođe postoje prilike kada je nekom zaista Rescue potreban dugoročno i tada ga možemo staviti u upotrebnu bočicu.

Kada ćemo koristiti Rescue formulu, a kada njegove pojedinačne sastojke, zavisi od okolnosti i od uzroka.

Krizne situacije, odnosno one koje imaju elemente hitnosti su indikovane za upotrebu Rescue formule, dok one koje mogu biti dugotrajnog porekla ili su nevezane za bilo kakvu krizu, treba tretirati individualnim esencijama.

6. Čemu služi Rescue krema?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Aleksandra Radić

Rescue krema se koristi kada postoji spoljna trauma koja zahteva smirenje. Idealna je za modrice, nagnječenja, otoke, posekotine, ogrebotine, ujede insekata, manje opekotine, posle depilacije, posle sunčanja i sl.

7. Da li mogu i dalje da koristim svoje lekove, terapiju koju mi je dao moj lekar?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Dr. Vesna Krdžalić

Naravno, koristite i dalje sve svoje lijekove koje vam je ljekar preporučio. Ljekar je jedini mjerodavan da vam određuje upotrebu lijekova i to ostavljamo njemu. Mi se ne bavimo lijekovima. Ako bude bilo kakve potrebe za mijenjanjem terapije s obzirom na vaš napredak na emotivnom i mentalnom polju to ćete vi riješiti sa svojim ljekarom.

8. Mogu li kapi izazvati alergiju, ja sam alergičan na neke biljke i trave, a to su biljke?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Dr. Vesna Krdžalić

Ne, kapi u ovom obliku ne mogu izazvati alergijsku reakciju i potpuno su bezopasne za upotrebu kod svih dobnih skupina.

9. Da li Bahove kapi imaju neke veze sa Homeopatijom?

na pitanje odgovara

Vaš bahov praktičar

Dejan Milosavljević

Dr Bah je bio između ostalog i Homeopata.

Bahove kapi i Homeopatija dele neke zajedničke vrednosti i principe. I Bahove kapi i Homeopatija imaju holistički pristup, odnosno bave se kompletnom osobom, odnosno tretiraju osobu, a ne simptom. Tretiraju uzrok, a ne posledicu.