Kako su mi bahove kapi otvorile novo životno poglavlje...piše Svetlana Pejin


Da je bolest konačna manifestacija emotivnih, intelektualnih i drugih unutrašnjih disharmonija, shvatila sam pre jedanaest godina. Doživela sam izliv krvi u mozak. Posle dvodnevne kome i višemesečne rehabilitacije, oporavila sam se. Ali samo na fizičkom planu. Osećala sam da sam promenjena, da nosim znak svoje bolesti upisan na licu, i da to vide svi, porodica, komšiluk, nepoznati prolaznici. Da me se svi oni plaše, klone, da čak i oni koji me vole učtivošću prikrivaju nelagodnost koju izaziva moje prisustvo. Svakodnevno sam plakala. Bilo mi je teško. Izgubila sam identitet. Nisam znala kako i u kom pravcu da krenem. Bila sam preplašena i ubeđena u svoju nemoć. Zatvorena u kuću, izolovana od ljudi, zarobljena uverenjem da više nikada nikome neću biti od koristi, već samo smetnja koja se trpi iz obaveze i sažaljenja.

Posle izvesnog vremena, uvidela sam da upravo taj doživljaj sveta jeste ono što celu moju porodicu najviše pogađa. Da sve njih povlačim sa sobom u krug inertne teskobe. Nisam imala pravo na to. Trebalo je da osvestim činjenicu da sam povlašćena, da priznam da sam imala neverovatnu sreću da bez ikakvih posledica prođem kroz ono što većina ne preživi. Ali, ma koliko truda da sam ulagala u takvu racionalnu predstavu, osećanja i utisci iz okoline uvek bi je iznova slamali.

Zvanična medicina nije mogla da ponudi rešenje. A onda mi je gospođa Vesna Stojanović otkrila prirodu i mogućnosti Bahovih kapi. Upornim i pravilnim korišćenjem vrlo brzo su se javile pozitivne promene. Ponovo sam osetila sigurnost, samopouzdanje i radost života. Da nije reč o autosugestiji, kako se može pomisliti, dokazuje upravo transparentnost i trajnost tih promena. Oni koji su mi bliski osetili su moju novu energiju, snagu i volju. Time sam direktno uticala i na njih. Svakodnevica je svima najzad postala vedra i svetla.

Izdvajam preparate koji su ovome najviše doprineli:

1. Clematis - pavitina, na prvom mestu značajna zbog toga što mi je pomogla da eliminišem parezu levog oka. Pored toga, oslobodila sam se zaboravnosti koja je posledica odsutnosti duhom. S tim u vezi, postala sam koncentrisanija na prostor i trenutak u kome se nalazim.

2. Gentian - lincura, vratila mi je veru u novu šansu, oslobodila me malodušnosti i obeshrabrenosti i obezbedila motivaciju zahvaljujući probuđenoj sigurnosti u sopstvene kapacitete.

3. Larch - ariš, preparat koji je doprineo sticanju samopouzdanja i eliminaciji kompleksa niže vrednosti.

4. Olive - maslina, pomogla mi je da vratim mentalnu i fizičku snagu nakon iscrpljujuće bolesti. Probudila je osećanje radosti života.

5. Willow - vrba, poboljšala je moje odnose sa ljudima i oslobodila me stava po kom sam sebe doživljavala kao žrtvu sudbine. Sada sam svesna da je ona u mojim rukama i manje sam sklona da osuđujem okolnosti i okolinu.

Motivisana rezultatima koje sam postigla, činjenicom da su kapi potpuno bezopasne, bez mogućnosti kontraindikacija, i željom da svoje neprocenjivo iskustvo podelim sa svima koji imaju slične probleme, a na Vesnin predlog, odlučila sam da se edukujem o Metodi dr Baha i primeni metode.

Time počinje sasvim novo poglavlje. Otvoren mi je prostor u kome upoznajem ljude iz različitih sredina i profesija. Učim, time napredujem, razvijam se. Susrećem se i sa prvim klijentima. Njihovi utisci, oduševljenje i promene me dodatno motivišu. Kćerka koja je godinama imala neredovan ciklus i bolne menstruacije više nema te probleme. Činjenica da mogu da pomognem svima, a pre svega porodici i prijateljima, učinila je da se osećam vrednom, korisnom i pre svega sposobnom.

Na kraju, posle svega gore rečenog, osećam iskrenu potrebu da se na ovaj način svim srcem zahvalim Vesni Stojanović i Mileni Kostić koja je vodila kurs. Vesni jer mi je, kao što sam rekla, pomogla da probudim i negujem pozitivne ljudske osobine za koje se zalagao dr Bah, a Mileni jer me je svojom stručnošću i strpljenjem podsticala da uložim napor, kako bih sada ja postala jedna od onih koji primenom Bahovog medicinskog sistema mogu da pomažu i podstiču druge.

576 views0 comments